Семінар заступників директора з виховної роботи

Ми б взагалі нічого не добилися,
якщо б не працювали з батьками.

Василь Сухомлинський

На базі Руськополянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 п’ятнадцятого лютого 2018 року відбувся семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх шкіл Черкаського району на тему: «Інноваційні форми і методи співпраці та просвітницької роботи з батьками щодо виховання дітей як спосіб формування свідомої особистості школяра».

Гостей щиро привітали директор школи Ткаченко Л.В. та лідери учнівського самоврядування. Заступник директора з виховної роботи Чередніченко Л.І. розповіла про роль родинно-сімейного виховання у формуванні життєвих компетентностей учнів.

Висоцька М.П., методист РМК відділу освіти Черкаської районної державної адміністрації, зазначила, що сучасна школа має багатий арсенал засобів, щоб належним чином організувати повноцінне спілкування і спільну діяльність батьків і дітей; звернула увагу присутніх на особливості співпраці педагогів з категорійними сім’ями.

Шендрик В.І., класний керівник 6 класу, під час проведення «Методичної панорами» разом з батьками та учасниками семінару продемонструвала методичні прийоми проведення нетрадиційних батьківських зборів: родинний практикум «Культурні цінності родини і їх значення для життя родини», родинний міст «Батьки-діти».

Класний керівник 11 класу Нечипоренко О.О. поділилася з колегами, як виховати в учнів ціннісне ставлення до сім’ї, родини, Батьківщини, адже її система виховної роботи з класом «Від роду – до народу!» визнана однією з найкращих у районі.

Гості завітали до шкільної народознавчої кімнати, де Стрєльнік С.О., керівник гуртка «З народних джерел», ознайомила присутніх з результатами краєзнавчо-пошукової роботи учнівського та педагогічного колективів.

Проведення шоу-програми «Грані дотику» сприяло подальшому формуванню в старшокласників уявлень про сімейно-шлюбні стосунки, про кохання як найбільшу цінність сім’ї та усвідомленню факторів готовності до шлюбу. Протягом заходу учні 10-11 класів мали можливість поспілкуватись з практичним психологом школи Коваль Н.Г., лікарем сімейної медицини Шраменко Д.В. та юристом Чередніченко В.В.

Мультимедійну підтримку програми забезпечила учитель інформатики Підкошена О.В., а музичний супровід – педагог-організатор Шапран Н.В.

Вихованці гуртка «Веселка» Гриценко І., Підкошена Д., Шапран А., Лешик К., Туманова А., Шапран Є. підкорили серця глядачів своєю щирістю, талантом і харизмою.

Родзинкою семінару став майстер-клас з виготовлення сувеніру-витинанки «Один мотив для двох сердець», який провела Деркач Л.М., керівник гуртка «Мистецтво рідного краю». А про любов дітей до найрідніших людей красномовно розповіли гостям учнівські малюнки на тему «Українська родина - душі берегиня».

Адміністрація школи висловлює глибоку подяку учасникам семінару-практикуму, педагогам, батькам та учням за творчу співпрацю.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Руськополянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2

вул. Старшини Єпіфанова, 1/2, с. Руська Поляна, Черкаський район, Черкаська область,
19602
Україна

Дата останньої зміни 12 Квітня 2024

Цей сайт безкоштовний!